Tone down the redness

Söpö tyttönen nimeltä Sonja istahti penkkiini ja pyysi mua auttamaan hänen hiusongelmassa.
Erilaisista tilanteista ja syistä johtuen hiukset olivat käyneet läpi kaikenlaista tämän vuoden puolella. Muutamat värinpoistot ja niiden tasoittelut ja loppujen lopuksi tilanteen "kruunasi" sävyttävä hoitoaine, joka hiusten herkästä tilasta johtuen oli jämähtänyt hiukseen voimakkaampana kuin normaalisti pitäisi.

Kävimme historian läpi hyvin, jotta pystyin lähteä käsittelemään hiusta oikeanlaisilla aineilla tekemättä enempää tuhoa hentoon hiukseen.
Lisää vaalennusprosessista voit lukea myös täältä.

Sonjan toiveissa oli liukuvärityyppinen, luonnollinen lopputulos.
Aluksi levitin vaaleanruskean tyvivärin (INOA), joka on lähellä samaa tummuusastetta kun Sonjan luonnollinen tyvi. Tämän jälkeen laputin päälliosaan liukuraitoja ja jäljelle jääneisiin latvoihin levitin beigen sävyä (INOA). Hius oli hyvässä tummuusasteessa jo valmiiksi - ainoastaan punaisuutta oli liikaa toiveisiin nähden.

Hiukseen tehtiin tämän lisäksi kaksi eri taittokäsittelyä - käyttäen mattaa, tuhkaa ja helmiäistä.
Lopuksi käytin vielä ihanaa Chroma Care-hoitosävytettä nro 2 (Irise), joka viimeisteli sävyn ja hoiti latvaa aprikoosiöljyn avulla.

Pituudesta lähti vähän kuivia latvoja ja siistin mallin kauttaaltaan.


Hair made by Susanna Poméll
Photos by Susanna Poméll
Model: Sonja

Oltiin molemmat tyytyväisiä lopputulokseen. Saatiin ihan mielettömän hyvin skarpattua ja muutettua yleisilmettä! :)

Tällaisissa tapauksissa (monia vaalennuksia/käsittelyjä takana, herkistyneet hiukset) maltti on aina valttia, jotta saadaan hiukset pysymään mahdollisimman hyvässä kunnossa. Kotihoito-ohje Sonjalle on siis hellää hiusten hoitoa ja huolenpitoa. Jatkossa on mahdollista huoltaa hiuksia vaikkapa pelkän tyvivärin ja taittosävyn voimin. :)

- Susanna