Muutosta pidennyksillä

Hiusten värjäys- ja leikkauskäsittelyiden lisäksi teen hiustenpidennyksiä teippimenetelmällä.

Ostan hiukset aina joko Heinilältä (Nextension, Hair Talk) tai Kinnuselta (Simply Natural).
Molemmissa paikoissa hiukset ja niihin liittyvät tarvikkeet ovat hyvin laadukkaita.
Jos on aikeissa hankkia pidennykset, niin suosittelen satsaamaan laatuun. Parempi ostaa kunnon pidennykset ja sijoittaa niihin, kun että ostat vähän halvemmat ja joudut hetken päästä toteamaan, ettet pysty edes käyttämään niitä.

Yleinen sääntö on, että omien hiusten pituus tulisi olla 10cm, jotta pidennykset suositellaan kiinnitettäväksi. Mitä pidempi oma hius on, niin sitä luonnollisempi lopputuloksesta tulee ja sitä vähemmän joudun saksimaan omaa hiusta tai pidennyshiusta.

Oikein hoidettuna pidennykset kestävät 6kk-1v käyttökelpoisina. Pidennysten pesuun ja hoitoon suositellaan niille vartavasten suunniteltuja tuotteita. Tärkeintä on joka tapauksessa käyttää kosteuttavia tuotteita. Pidennyshiukset eivät kestä mitään rakennepaikkaavia tai tuuhentavia tuotteita! Harjaamiseen suositellaan luonnonharjaa. On myös mahdollista tilata pidennyksille suunniteltuja harjoja.

Teippipidennystenlaiton jälkeen hiuksia ei saa pestä pariin päivään. Yläponnarin laittamista ei myöskään suositella. Kloori- ja merivesi eivät tee pidennyksille hyvää. Saunaan mentäessä kannattaa hiusten ympärille kääräistä pyyhe suojaksi. Hiuksia ei pitäisi mielellään värjätä.

Nämä ovat enimmäkseen valmistajan antamia hoito-ohjeita. Kaikkihan on loppujen lopuksi käyttäjästä kiinni, mutta jos olet poikennut valmistajan antamista ohjeista, niin takuu ei luonnollisesti enää ole voimassa.

Huoltoväli on hyvin yksilöllistä, mutta karkea arvio on 1-3kk. Huollossa pidennykset irroitetaan asiaankuuluvilla aineilla, värjätään ja leikataan omia hiuksia jos on tarvetta, vaihdetaan teipit ja kiinnitetään hiukset uudestaan.

Model: Saara

Model: Irina

Pidennykset rakastavat laittamista - silloin ne pääsevät todella näyttämään hyviltä. Laittamisessa on tottakai tärkeää käyttää myös hyviä lämpösuoja-aineita.

Hair made by Susanna Poméll
All photos by Susanna Poméll

- Susanna