Brunette Power!

Vaikka kevät ja kesä ovatkin vaalennusten kulta-aikaa, niin kyllä mä saan muitakin värejä tyttöjen hiuksiin maalailla. ;)
Model: Anu

Anu on käynyt mulla jo monta vuotta ja yleisilme on aina ollut tumma (paria vaalennushairahdusta lukuunottamatta, hehe!). Latva haalistuu aina pikkuhiljaa hieman vaaleammaksi (aiempien vaalennusten ansiosta)  ja vaikka se ei meidän mielestä ole huono juttu ollenkaan, niin välillä sitä sitten sävytellään suklaanruskeilla sävyillä - silti niin, että latva pysyy aina hitusen vaaleampana (ruskea liukuväri).

Model: Elisa

Elisa oli (omien sanojensa mukaan) kyllästynyt siihen, että hänen päässään on noin sata eri sävyä. :D
Hius on aina ollut tumma, mutta itsekin olen muutamat vaalennukset siihen aikoinaan tehnyt, että oltiin päästy jo siitä mustasta enempi ruskeiden pariin. Hiuksissa todella oli erilaisia sävyjä ja hyvin tummiakin alueita. Ennen ja jälkeen-kuvista päätellen työ vaikuttaa yksinkertaiselta ja nopealta, mutta todellisuudessa aloitin koko homman tekemällä värinpoiston. Värivaihtelut olivat paikoittain sen verran suuret ja erityisesti ne tummimmat alueet vaativat värinpurkua. Sain puhdistettua pohjaa hyvin ja sen jälkeen sekoitin värin, joka oli hyvin neutraloiva ja mattamainen. Elisalla on paljon punaista pigmenttiä hiuksissa - mustaksi värjäily on jättänyt jälkensä myös tähän hiukseen. Lopputulokseksi saatiin paljon tasaisempi ruskea. Lopuksi leikattiin vielä kuivat latvat pois.

Model: Anu

Anulla on ihan hirmuisesti hiuksia ja ne kasvavat todella nopeasti. Malli tulisi siistiä 4 viikon välein, jotta se pysyisi siistissä kunnossa. Nyt taukoa oli kertynyt jo jonninverran ja väriäkin vähän kaivattiin. Sekoitin pohjaväriksi keskiruskean sävyn (kultahelmiäinen), joka olisi kuitenkin samaa tummuusastetta kuin oma hius. Päälle laputin muutamat raidat, jotka tuovat vähän elävyyttä. Pituudesta lähti reippaasti, erityisesti niskan alueelta, joka kannattaakin vaan ottaa reippasti lyhyemmäksi. Kevennystä tehtiin myös paljon.

Model: Meri

Ja sitten Meri, jolla on luonnostaan tämä kaunis suklaanruskea olemus hiuksissaan! :) Tähän tukkaan tehtiin ensin Mythic Oil-hoito (niinkuin tottakai myös ylläoleviin!) ja sen jälkeen leikattiin kuivat latvat pois. Loppuun vielä föönaus pyöröharjalla - voilà!

Hair made by Susanna Poméll
All photos by Susanna Poméll

-Susanna