Hyväkuntoinen hius on aina kaunis

Keräsin tähän postaukseen mielestäni tärkeitä hiustenpesuun liittyviä pointteja. Toivottavasti niistä löytyis myös sulle uusia hyviä vinkkejä! :)
(Kuvituksena toimivat kuvat weheartit.com)

♥ Pese hiukset max. 1-3 kertaa viikossa. Tavallaan mitä harvemmin peset, sitä parempi. Jokapäiväisestä pesukierteestä kannattaa päästä eroon.
♥ Käytä hiuksellesi sopivia pesutuotteita. Jos et ole varma, minkä tyyppistä shampoota tulisi käyttää, pyydä myyjää avuksesi tai käväise vaikkapa lähikampaamossa kysymässä. On helpompaa saada vastauksia, kun asiantuntija näkee hiuksesi.

♥ Mä en ole niitä kampaajia, jotka kattoo pahalla, jos kerrot käyttäväsi jotain "markettituotetta". Jokaisella on oikeus käyttää niitä tuotteita kun itse haluaa ja kunhan asiakas itse on tuotteeseensa tyytyväinen. Puhun kuitenkin hyvien tuotteiden puolesta. Jos joudut laittamaan puoli purkillista hoitoainetta hiuksiisi kerralla, niin silloin harkitsisin jo panostusta parempaan tuotteeseen, jossa jo pieni määrä riittää hoitamaan hiuksesi. Kampaamossa myytävät tuotteet voivat tuntua isolta sijoitukselta, mutta oikein käytettynä ne kestävät hyvinkin pitkään.

♥ Hiustenpesu on tavallaan vähän harhaanjohtava nimitys. Pestessä shampoolla ei nimittäin ole tarkoitus pestä hiuksia. Shampoo tulee vaahdottaa hiustyvessä. Kun shampoo vaahtoaa kunnolla ja olet käynyt läpi koko pään, seuraa huuhtelu, joka riittää puhdistamaan myös pituudet ihan itsestään. Poikkeuksena on toki se, jos olet käyttänyt paljon muotoilutuotteita hiuksiisi (lakkaa yms.), niin silloin kannattaa vaahdottaa hellästi myös pituudet.

Jos shampoo ei vaahdonnut kunnolla, toista käsittely, jotta saat puhtaan lopputuloksen.
♥ Hoitoaine tulee levittää pyyhekuivaan hiukseen. Muutenkin jos levität hoitoainetta litimärkään, vettävaluvaan latvaan, niin on melkein sama kun heittäisit puolet kädessäsi olevasta hoitoainemäärästä suoraan viemäriin. Anna hoitoaineen vaikuttaa muutama minuutti ennen kuin huuhtelet sen pois.

♥ Mitä viileämpää vettä käytät, sitä parempi se on hiukselle. Lämmin aukaisee, kylmä sulkee. Ymmärrän täysin, että täällä kylmässä Pohjolassa ei välttämättä viileät suihkut kiinnosta, mutta suosittelisin silti harkitsemaan vähän viileämpää veden lämpötilaa. Hoitoaineen huuhtelussa voi esim. laittaa pään alaspäin ja huuhdella pelkän pään viileämmällä vedellä. Näin on mun mielestä muutenkin mukavempi poistua suihkusta - virkistää mukavasti ja verenkiertokin tykkää hyvää.


Pesun jälkeen kuivaa hiukset hellin ottein ja lisää jätettävä hoitoaine lopuksi pyyhekuivaan hiukseen.
♥ Aloita hiusten selvittäminen AINA latvasta ja etene tyveä kohti.
♥ Tarvittaessa anna hiusten kuivua/kuivaa hiuksia hieman ja kokeile sitten vasta selvittämistä. Märkä hius venyy ja katkeaa helposti, joten ole kärsivällinen mikäli tilanne sitä vaatii!
Käyttäessäsi lämpölaitteita (fööni, suoristin, kiharrin) muista AINA lämpösuoja!

- Susanna