Just Don't Do it

Tuijotat jännittyneenä kylppärin peilistä, kun epämääräisen värinen massa muhii rakkaissa hiuksissasi. Saatat miettiä, että toivottavasti se ylettyi joka paikkaan, mutta toisaalta kun nyt oletkin tekemässä vaaleita raitoja toivot, ettei se olisi ylettynyt ihan joka paikkaan. Pitäisinkö vielä hetken, nyt on vähän oudon värinen, no ehkä vielä tovin, tuntuu myös ehkä vähän oudolta päänahassa, no jos nyt sen hetken vielä odottelen. Suihkusta päästessäsi ryntäät takaisin peilin eteen ja sydän saattaa tehdä pari ylimääräistä lyöntiä. Rupeat föönaamaan ja lopputulos alkaa selvitä. Mahdollisesti pieni paniikki valtaa kehon - ei tää nyt ihan oo sitä mitä ajattelin?

 Processed with VSCO with f2 preset
 Processed with VSCO with f2 preset

Tässä kohtaa kannattaa viimeistään lopettaa, soittaa kampaajalle ja varata aika. Paniikissa tehdyt lisäväriostokset paikallisesta kempparista ovat yleensä suhteellisen kohtalokkaita. Niihin tuhlaantuu pelkästään lisää aikaa ja rahaa.

Olen sitä mieltä, että kaikki kemialliset käsittelyt on syytä jättää ammattilaisten tehtäväksi. Satsaamalla siihen, että käyt muutaman kerran vuodessa kampaajalla huoltamassa hiuksiasi säästää rahan lisäksi myös mielenterveyttäsi. Se on kaikista turvallisin vaihtoehto. Tunnemme käyttämämme värisarjat ja eri aineiden vahvuudet. Hyvä kampaaja arvioi hiustesi kunnon ja tekee niiden perusteella kaikki tarvittavat toimenpiteet kaikista hellävaraisimmilla aineilla sekä tekniikoilla. Hän osaa myös perustella rakentavasti jos jokin käsittely ei jostain syystä ole hiustesi parhaaksi ja keksii muita vaihtoehtoja.

Jos olet löytänyt hyvän vakiotekijän, suosittelen pitämään hänestä kiinni, sillä hän tietää mitä hiuksiisi on tehty ja millaiset ne ovat. Sen lisäksi hän osaa kertoa sinulle kuinka pidät hiuksistasi huolta käsittelyiden välissä oikeilla tuotteilla. Suunnittelemalla seuraavat käynnit etukäteen vältät myös ne kotona iskevät hiuskriisit!

Korjaustöissä aina jännittävintä on se, kuinka paljon pystytään enää tekemään, jotta hiukset eivät luovuta lopullisesti. Voi nimittäin olla, ettei kampaajasi pysty tekemään tarvittavia korjauksia, jos hius on lähtökohtaisesti huonossa kunnossa tai se on kotikäsittelyiden johdosta siihen ajautunut.

Joten - keep calm and call your hairstylist! Hiuksesi kiittävät ja stressitasot pysyvät maltillisina.

  Photos by Susanna Poméll Hair (last photo) by Susanna Poméll

Photos by Susanna Poméll
Hair (last photo) by Susanna Poméll

 

Love, Susanna